La Casa Muñoz Ramonet obre les portes després de 17 anys

Luxe, antiguitats i objectes del dia a dia. Quadres apilats als passadissos i un rellotge de peu que marca dos quarts d’onze. Un telèfon modern sobre una xemeneia i una televisió a les habitacions. Aquest és el panorama que es van trobar a finals de juliol els tècnics de l’Ajuntament quan van entrar a la casa de Julio Muñoz Ramonet, un empresari barceloní que va deixar en herència al consistori els terrenys de 6.200 metres quadrats del seu palauet del carrer Muntaner.

Després de 17 anys de plets entre l’Ajuntament i la família de Muñoz Ramonet sobre la propietat de l’herència, finalment al març de l’any passat el Tribunal Suprem va donar la raó al consistori, que al mes de juliol rebia les claus de l’immoble.

Dijous passat va finalitzar l’inventari de presència, on es van localitzar 1.015 peces, tot i que el regidor de Cultura, Jaume Ciurana, va afirmar que “hem trobat a faltar moltes coses”. Entre els quadres que encara romanen a la casa, uns 300, i molts d’ells apilats a terra, no hi ha ni rastre de cap obra de Goya o del Greco, entre d’altres, tal com figurava al testament de Muñoz. “Volem arribar fins al final, ens plantegem fins i tot la via penal”, va explicar Ciurana durant l’obertura de la casa als mitjans.

Per la seva banda, el regidor del Districte, Joan Puigdollers, va afirmar que s’obrirà “un procés participatiu al Consell de barri per decidir l’ús” que tindrà la casa a partir d’ara. Sobre l’obertura dels seus jardins als sarriencs, Puigdollers va assenyalar que “no es farà fins que no s’asseguri la seguretat i s’eliminin les barreres arquitectòniques”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram