El 2013 el mercat de Sant Gervasi celebrarà el seu centenari és per això que el Districte ha demanat als veïns que rebusquin entre les seves caixes de records per trobar fotografies que il·lustrin els anys de vida d’aquest espai insígnia del barri.

L’objectiu és reunir suficients imatges antigues del mercat per il·lustrar els seus 100 anys d’existència. Un cop recollides, el Districte té la intenció de crear una exposició itinerant per commemorar aquesta especial data.

A partir d’aquest dissabte tots els que vulguin participar podran portar les seves instantànies al mateix mercat. Cada dimarts, en horari de matí i tarda, i divendres al matí el tècnic de barri de l’Ajuntament passarà per l’equipament a recollir les fotografies.

Un cop escanejades i entregades les imatges a l’Arxiu Municipal del Districte, aquest es compromet a retornar les fotografies.

LA HISTÒRIA DEL MERCAT

El mercat de Sant Gervasi es va crear per un privilegi del Consell de Cent, cap el 1715-1716. Aquest primer mercat donava servei als ciutadans només un dia a la setmana i estava ubicat a la plaça de la Bonanova, en el mateix indret on estava l’edifici consistorial.

Les fotografies es retornaran al seu propietari. Foto: Ajuntament

Al 1913, es va traslladar el mercat a l’actual ubicació: entre la plaça de Joaquim Folguera i la plaça de Frederic Soler, que en aquells anys s’anomenava plaça de la Constitució. L’edifici era d’estructura de ferro modernista i va a passar a donar un servei estable.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram