Ha passat un any des de la seva construcció però finalment l’ascensor panoràmic de Vallvidrera ja està en ple funcionament.

El dilluns d’aquesta setmana l’ascensor s’ha connectat, finalment, a la central d’operacions des d’on es controlen tots els ascensors dels carrers de la ciutat.

Amb la posada en marxa de l’ascensor, també esdevé una realitat la unió dels carrers dels Reis Catòlics amb el de Panxampla. Dues vies fins ara separades pel desnivell que hi havia. Segons han informat fonts de l’Ajuntament, el consistori va notificar les obres d’urbanització de la zona de la Pedrera el mes d’abril de l’any passat, però no les de l’ascensor. Aquest ha estat el principal motiu que ha provocat el retard en l’inici del funcionament.

ÚLTIMS ARRENJAMENTS

Abans que l’ascensor comencés a funcionar, el consistori va encarregar els últims detalls per tal d’adaptar l’equipament a la normativa vigent. En aquest sentit s’han condicionat les portes a la intempèrie, els mecanismes de trucada i parada per emergència i la càmera per al telecontrol. En total, el cost de l’urbanització de la zona de la Pedrera, en la qual se situa l’ascensor panoràmic, ha arribat a sumar els 234.000 euros. A més de la construcció de l’esmentat ascensor, les obres també han integrat treballs d’ajardinament, d’enllumenat, mobiliari urbà, instal·lacions de serveis, paviments i accessos als jardins.

Francesc Comulada, membre de l’Associació de Veïns de Vallvidrera lamenta que l’ascensor “no hagi funcionat mai” i critica que no s’hagin aprofitat els passats mesos per solventar els temes administratius.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram