L’Audiència de Barcelona ha condemnat a 18 anys i mig de presó a l’inductor del crim de Santaló, Manuel Moreno, i a 24 anys pel sicari, Jorge Andrés Madris, que va disparar a l’executiu Félix Martínez Touriño al 2009. L’Audiència també ha condemnat als que considera “els dos cooperadors necessaris” per dur a terme l’assassinat. Es tracta del cunyat de Moreno, Sahid Sánchez Zuluaga, a qui se li ha imposat una pena de 13 anys i Yader Jair Castro, a qui li han decretat 16 anys d’ingrés.

L’Audiència ha considerat que ha quedat “plenament acreditat” que Moreno “va fer néixer” en els altres tres condemnats la idea de cometre el crim, oferint una compensació econòmica per que matés al que aleshores era el seu cap en el Centre de Convencions de Barcelona (CCB), Touriño, després d’assabentar-se que el volia acomiadar.

La sentència recollida remarca la “perseverància” de Moreno en la seva intenció de cometre el crim i la traça per “influir” en els altres tres implicats. A més, també destaca que va intervenir en el seguiment de la víctima i “va facilitar dades que asseguraven la consecució del pla”.

Tot i així, la pena més alta ha estat per l’executor del crim, que va cobrar 9.000 euros per disparar mortalment un tret a la nuca de l’executiu mentre caminava pel carrer Santaló amb una arma il·legal i disfressat per evitar ser reconegut.

Els condemnats hauran de pagar 110.000 euros a la novia de Touriño, 170.000 euros a la mare i 150.000 a la germana. A més, la mare i la germana s’hauran de repartir 170.000 euros més que correspondrien al pare de la víctima, que va morir poc després del crim.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram