L'hospital Sant Pau és un dels centres de la Fundació

Els nens i adolescents que hagin de rebre un tractament hospitalari lluny de les seves llars tindran a Sarrià-Sant Gervasi un centre que els acollirà durant la seva estància a la ciutat.

La Fundació Casateva, una entitat privada formada pels hospitals Sant Joan de Déu, Vall d’Hebron, Sant Pau i l’Hospital del Mar, serà l’encarregada de construir i gestionar un nou edifici que s’espera que estigui actiu en cinc anys.

L’Ajuntament ha cedit un solar de 200 metres quadrats que serviran per construir-hi un equipament que comptarà amb 60 habitacions per donar un allotjament alternatiu als joves malalts i a les seves famílies. El nou centre té una inversió de sis milions d’euros i generarà setze llocs de treball.

Més de quatre mil nens de fora de Barcelona arriben als hospitals de la ciutat per rebre un tractament que els ajudi a combatre la seva malaltia. D’aquests, un miler aproximadament, vénen de fora de Catalunya. La Fundació Casateva, amb col·laboració amb el Districte, vol proporcionar les màximes facilitats a aquests infants mentre hagin d’estar fora de casa seva i per això a els facilitarà un espai on allotjar-se envoltats de personal capacitat per atendre les seves necessitats.

A més de la comoditat de poder residir a la ciutat i no haver d’anar amunt i avall per rebre el tractament, els joves podran compartir el seu dia a dia amb altres nois amb una situació similar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram