A partrir de l’1 de gener els túnels de Vallvidriera podrien ser gratuïts. El Conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha anunciat que les tarifes dels peatges catalans pujaran al 2012 però el govern impulsarà una política de descomptes que permetrà que el pas pel peatge sigui gratuït per alguns usuaris.

Per poder creuar sense cap despesa, és necessari complir tres criteris. El primer és que s’ha de circular amb un vehícle d’alta ocupació, és a dir, que en ell hi hagi tres o més ocupants. En segon lloc, ha de ser un vehicle ecològic que en el cas de vehícles de dièsel i biodiesel l’emissió de diòxid de carboni ha de ser inferior als 108 grams per quilòmetre, i en els de gasolina, inferior a 120. I en tercer lloc, cal que sigui un usuari recurrent, és a dir, que realitzi més de 16 viatges mensuals. Si l’usuari compleix els tres requisits, aconseguirà creuar el peatge sense pagar.

Els peatges metropolitans que aconseguirien el descompte del 100% són la C-16 Sant Cugat- Terrassa, C-32 Castelldefels-Sitges, C-32 Montgat-Mataró, C-32 accés Alella i C-33 accés Mollet del Vallès, pels quals els vehicles d’alta ocupació tindran un 40% de descompte, els vehicles ecològics un 30% i els que realitzin més de 16 viatges al mes altre 30%. Els usuaris d’altres peatges hauran d’esperar fins al segon semestre a gaudir del descompte per vehicle d’alta ocupació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram