Manifestació Buenos Aires

Concentració a les portes de la casa Buenos Aires. Foto: X (@labuenosaires__)

Diverses entitats i un centenar de veïns dels barris de muntanya s’han manifestat aquest dijous pels carrers de Vallvidrera per a reclamar l’expropiació de la casa Buenos Aires per a convertir-la en un equipament públic. La protesta, convocada com una “reocupació” de l’edifici, ha quedat limitada a una manifestació i una “ocupació simbòlica” per la presència de la Guàrdia Urbana a l’interior de la casa.

Sota el lema “Defensem la Buenos Aires, defensem Vallvidrera”, els manifestants han penjat una pancarta al balcó de l’edifici i han celebrat que el govern municipal hagi anunciat l’expropiació de l’espai. L’anterior Ajuntament, dirigit per Ada Colau, va aprovar un Pla General Metropolità d’Ordenació (PGM) que va incloure l’apropiació pública de la casa Buenos Aires. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, però, va suspendre el PGM per diversos defectes de forma i l’expropiació va quedar anul·lada.

La tinent d’alcalde d’Urbanisme, Laia Bonet, va assegurar fa uns dies que després de l’estiu es portarà a “aprovació inicial una modificació del PGM –Pla General Metropolità– que esmenarà els defectes de forma”. L’objectiu municipal és impedir que els propietaris de l’edifici, la Congregació dels Pares Paüls, enderroquin la casa per a construir-hi un hotel de luxe.

Els manifestants, malgrat la seva satisfacció per les intencions de l’Ajuntament, han avançat que mantindran els actes de protesta. “Continuarem mobilitzats per uns barris de muntanya, per una ciutat i per un país on valgui la pena viure”, expliquen des de l’associació Casa Buenos Aires.

Avisen que ocuparan de nou la casa Buenos Aires: “Està en perill”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram