La lloba que fa uns dies va provocar un ensurt quan va escapar-se del recinte del zoo va repetir l’acció 24 hores després. La situació es va repetir abans que el zoològic obrís les portes al públic i quan els cuidadors es disposaven a iniciar el dispositiu de trasllat de les llobes a unes altres dependències. Segons va explicar Jesús Cabana, president del comitè d’empresa del zoo, la lloba es va sentir acorralada i va tornar a superar la tanca, de tres metres d’altura. Aquest cop, però, el personal del parc la va poder capturar sense complicacions.

Un bacteri canvia el metabolisme dels coloms i els fa defecar detergent. La caca de colom ja no embruta, ara neteja. El dissenyador flamenc Tuur van Balen i el biòleg britànic James Chappell han creat un bacteri que modifica el metabolisme dels coloms i els fa defecar sabó. El boom demogràfic de les rates de l’aire és un maldecap per a qualsevol ciutat, pels seus excrements corrosius que fan malbé façanes, mobiliari urbà i cotxes, i transmeten al·lèrgies i malalties. A Barcelona mateix hi ha censats actualment 256.000 coloms, una plaga descontrolada que l’Ajuntament intenta combatre amb exterminis massius: el 2008 va capturar-ne 20.000; el 2009, el doble, i entre aquest any i el passat vol gasejar-ne fins a 65.000, una quarta part del total.

Troben un gat amb un pot de cola al cap. La policia local va localitzar a Valls un gat amb símptomes clars d’haver estat maltractat. El felí caminava amb un pot ple de cola encastat al cap i, poc abans, havia estat apedregat per un grup de joves.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram