Dues integrants de la plataforma, amb el reconeixement. Foto: Twitter (@CanRaventos)

En la quarta Jornada dels (Re)coneixements Veïnals, on la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) premia cada dos anys les lluites i projectes comunitaris d’entitats veïnals que fan millor el dia a dia dels barris, enguany la plataforma Defensem Can Raventós ha estat premiada per la seva lluita contra el projecte que preveu fer pisos al solar de Can Raventós, al nucli antic de Sarrià.

Concretament, la reivindicació de la plataforma veïnal ha estat reconeguda com la millor lluita de les vuit de diferents municipis que s’havien presentat, juntament amb ‘Necessitem la Biblio’, de l’Associació de Veïns Som Santa Eulàlia de L’Hospitalet de Llobregat, que s’ha endut l’accèssit. Pel que fa a la votació popular, Defensem Can Raventós s’ha emportat un total de 181 vots.

Contra l’especulació

Els motius per atorgar el guardó a la plataforma veïnal han estat diversos. Entre aquests, es reconeix l’aposta per “un canvi de paradigma de la ciutat especulativa a la ciutat de la vida, les cures i el bé comú, contra l’elitització del barri”. També, “l’anhel de recuperar un patrimoni arquitectònic que forma part de la cultura de Catalunya”, afegeixen des de la CONFAVC.

 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram