El carril bici de la via Augusta serà més llarg. Foto: Twitter (@AugustaBici)

L’acord que ahir van signar el govern municipal de Barcelona En Comú i el PSC amb ERC per fer una vuitantena d’inversions als barris, amb un valor de 30 milions d’euros, ha tornat a deixar Sarrià-Sant Gervasi com el districte que gaudirà d’una partida econòmica més baixa. No és la primera ocasió que el districte queda a la cua de les inversions municipals.

Així doncs, Sarrià-Sant Gervasi rebrà una inversió de dos milions d’euros, tot i que també cal apuntar que les inversions entre els districtes no tenen unes partides econòmiques amb moltes diferències. El gruix principal d’aquests diners serà per al projecte que ha de servir per allargar el carril bici de la via Augusta, entre Ganduxer i Laforja. Actualment està fet el tram que va de la Diagonal fins a Laforja. La partida econòmica, que és de gairebé 1,3 milions d’euros, també inclou la redacció del projecte del tram que en un futur anirà de Ganduxer fins a la plaça Borràs.

L’altra inversió més destacada, amb un pressupost de 350.000 euros, serà la reurbanització del carrer Lleó XIII, entre el carrer de Mas Yebra i el passeig de Sant Gervasi. Les altres inversions són la reforma de les Escoles Pies, la redacció del projecte del parc infantil del Casal del Rectoret i la compra de material per a les entitats i els casals de barri.

Des de l’AV Sarrià, la seva presidenta, Eva Ceano, destaca la importància del carril bici de la Via Augusta perquè “continua sent una autopista i no s’ha pacificat com altres llocs de la ciutat”. Més enllà de la resta d’inversions, Ceano remarca que per aquest mandat tenen la promesa de la construcció de la nova biblioteca de Sarrià, llargament esperada. En paral·lel, apunta que caldrà tornar a reclamar el local per als joves.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram