L’escola ha afirmat que està col·laborant en la investigació. Foto: Google Maps

Un professor i entrenador de futbol de la Salle Bonanova està essent investigat per presumptes abusos sexuals a dos alumnes, tal com va avançar ahir El Periódico. En concret, els dos exalumnes han denunciat que els abusos s’haurien produït quan tenien 16 anys a Barcelona i a Sant Cugat del Vallès. Els presumptes abusos a la Salle Bonanova de Barcelona haurien tingut lloc entre el 2010 i el 2012, mentre que els de Sant Cugat haurien estat entre el 2004 i el 2005 al col·legi Viaro Global School. Aquests últims ja haurien prescrit.

Segons la informació del Periódico, una de les víctimes va denunciar els fets el passat 8 d’octubre. Els fets es remunten al 2010, quan el presumpte abusador era professor de primària i, a més, entrenava al Club Esportiu Bonanova de futbol. Els abusos haurien durat dos anys, fins al 2012. El 25 d’octubre es va presentar la segona denúncia, en aquest cas en una comissaria de Sant Cugat del Vallès. La segona víctima va relatar també un període de dos anys de presumptes abusos, en aquest cas entre el 2004 i el 2005.

En un comunicat intern al qual ha tingut accés l’ACN, la Salle Bonanova va informar ahir que el 13 de novembre va rebre un requeriment judicial per una possible agressió sexual comesa fa deu anys per un treballador en actiu de la plantilla. El text indica que el professor havia agafat la baixa dos dies abans i que la intenció és mantenir-lo apartat mentre duri la instrucció judicial. També s’informa que el col·legi s’ha personat a la causa per tenir accés a tota la informació i poder-la traslladar a les famílies. Al comunicat també es detalla que “des del primer moment” l’escola ha col·laborat amb tot el que se li ha demanat des del jutjat i la policia “per tal d’esclarir els fets”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram