Corredor la Diablada

Foto: FC Martinenc

El Futbol Club Martinenc organitza, des de l’any 2013, la cursa Cros 3 Turons – La Diablada, una competició exigent que recorre els paisatges espectaculars del Parc dels Tres Turons. L’edició d’enguany tindrà lloc el 19 de novembre i la sortida serà a les 8:30 h des de la plaça Alfons X. Més enllà del repte esportiu, la cursa és una molt bona ocasió per descobrir un parc de gran bellesa encara força desconegut. I és per això que aquesta és una les activitats del programa BCNx10, impulsat per l’Ajuntament amb fons de l’impost turístic i gestionat per Turisme de Barcelona.

El Cros 3 Turons – La Diablada va néixer l’any 2013 amb el desig de descobrir, dins de la ciutat de Barcelona, un indret incomparable per a la pràctica de l’esport a l’aire lliure com és el Parc dels Tres Turons. Això sí, la prova es caracteritza per la seva duresa, perquè inclou forts desnivells, i per tal de preservar el medi natural i evitar aglomeracions només està oberta a 666 participants, un nombre de places molt per sota de la demanda habitual, especialment en aquesta edició, ja que la cursa comptarà amb corredors internacionals molt interessats en la prova esportiva i en el fet que se celebri precisament en un dels barris de Barcelona.

Turisme esportiu al districte

Alfred Porcar, director general del Futbol Club Martinenc, destaca que l’ampliació del recorregut d’aquesta cursa tradicional ha cridat l’atenció d’atletes de fora de Catalunya i de l’estranger: “Gent que li agrada aquest tipus de turisme esportiu ha contactat amb nosaltres i els hem preparat el que nosaltres anomenem la 3 Turons experience, que inclou la participació en la cursa i una sèrie de recomanacions d’espais turístics fora del circuit usual i ubicats al nostre districte”. D’aquesta manera, “els turistes descobriran els llocs on anem els que som d’aquí. Els nostres comerços locals. Tot el que no surt a les guies”, diu Porcar.

Trobareu tota la programació i el formulari d’inscripció al web visitbarcelona.com/BCNX10.