rebosteria

Foto: Freepik

No és pas una notícia nova que els infants mengin més sucre del compte, però sí que en mengin més del doble del que necessiten. Segons un estudi de la Universitat de Granada, publicat per la revista científica Nutrients, els nens espanyols consumeixen 55,7 grams diaris de sucres afegits, més del doble del que recomana l’Organització Mundial de la Salut.

Amb aquestes dades, no és estrany que les xifres d’obesitat infantil augmentin any rere any, perquè una alimentació abundant en sucres lliures està associada a un risc més alt d’obesitat, i també de malalties cardiovasculars. De fet, l’estudi revela una dada encara més inquietant: els aliments amb una dosi alta de sucres contenen poc valor nutricional. És a dir, que són aliments dolços i prou, sense cap altra qualitat.

L’estudi, que ha comptat amb la participació de 1.775 famílies amb fills d’entre 7 i 12 anys, recomana revisar la dieta dels menors i donar prioritat a aliments amb més densitat nutricional i menor contingut en sucres afegits. Els investigadors també reclamen més compromís de la indústria alimentària a l’hora de reformular els productes i informar les famílies.