càncer

Foto: Freepik

Cada any moren 2,3 milions de dones al món a conseqüència del càncer, segons dades del Centre Internacional d’Investigacions sobre el Càncer. Ara, una anàlisi publicada a la revista científica The Lancet revela que prop d’un milió i mig d’aquestes dones podrien haver-se salvat gràcies a un diagnòstic precoç. I, a més, entorn de 800.000 morts s’haurien evitat si les dones afectades haguessin tingut accés a una millor atenció mèdica. La conclusió de l’informe és que la desigualtat de gènere té un efecte directe sobre la salut de les dones.

Per lluitar contra aquesta discriminació, la comissió que ha elaborat l’anàlisi, formada per acadèmics, sociòlegs, economistes, epidemiòlegs i especialistes en prevenció, reivindica un enfocament feminista del càncer que situï la malaltia com una qüestió prioritària en la salut de la dona.

La seva proposta fa èmfasi en la necessitat d’impulsar més polítiques de prevenció, però també d’informació perquè les dones siguin conscients dels factors de risc als quals estan exposades com a dones, principalment el tabac, l’alcohol, l’obesitat i les infeccions, les principals causes de càncer.