impuntual

Foto: Freepik

Les persones impuntuals fan molta ràbia, perquè arriben quan volen, però a partir d’ara potser en faran una mica més, perquè un estudi de l’Escola de Medicina de Harvard revela que tenen una esperança de vida més llarga i que, en general, viuen molt millor que les persones puntuals.

Val a dir que no és només el fet d’arribar tard. Els impuntuals, segons els investigadors, mostren un índex més elevat d’optimisme i alegria i viuen menys estressats, cosa que contribueix a millorar la qualitat de vida de les persones i, al final, a viure més temps i en millors condicions. Cal tenir en compte que l’estrès s’associa a malalties cardiovasculars, depressió o l’Alzheimer.

Una de les claus per entendre aquest raonament és que no viuen la seva situació amb sentiment de culpa o preocupació. I no és per deixadesa, sinó perquè tenen un rellotge intern diferent de la resta. Un experiment portat a terme l’any 2006 va revelar que, per a les persones impuntuals, un minut dura setanta-set segons. El temps que passa és el mateix, però la sensació que tenen és que passa més lentament. Per això arriben tard als llocs sense ser-ne ben bé conscients.