Una imatge de la cursa de l’any passat. Foto: Montse Beltrán / Cros Popular

Els amants de l’atletisme de Sants –i a altres barris de la ciutat i municipis adjacents– tenen una cita obligada aquest diumenge, amb la 37a edició del Cros Popular, que tornarà a omplir el barri de curses.

Com cada any, n’hi haurà diferents proves segons les categories d’edat, que van des dels més petits fins a esportistes veterans de 60 anys. La categoria reina de la prova, la de 10 quilòmetres, sortirà de la rambla del Brasil cantonada amb el carrer de Sants a partir de les 10 del matí i finalitzarà a la mateixa ubicació.

Les inscripcions per participar en la tradicional competició ja estan tancades. Un dia abans, dissabte dia 24, els inscrits podran recollir el dorsal i una samarreta al Punt de Trobada de l’estació de Sants de quatre de la tarda a nou del vespre.

Per altra banda, també s’organitzarà el concurs de fotografia de la prova, que enguany arriba al seu setè any de vida. Els participants podran enviar un màxim de tres fotografies de la cursa.

El Cros Popular és una de les curses més arrelades i amb més tradició de les que es disputen a Barcelona. L’origen està en l’any 1934, quan l’Ateneu Enciclopèdic Sempre Avant va decidir celebrar el primer Gran Premi de Sants, una prova atlètica que no va sobreviure la Guerra Civil, ja que l’ateneu organitzador va desaparèixer amb la dictadura.