La decisió es va acordar per unanimitat en un Ple extraordinari. Foto: Línia Nord

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, cobrarà el mateix que la resta de regidors per assistir als òrgans col·legiats de l’Ajuntament. És la decisió que van aprovar aquest dimecres tots els partits al Ple extraordinari per debatre les retribucions de l’alcalde, convocat a petició de Fem Sant Andreu. En la mateixa línia, també es va acordar que es deixés d’aplicar el conveni dels treballadors de l’Ajuntament als regidors del govern amb dedicació exclusiva.

Les modificacions –que s’hauran de ratificar a la sessió dedicada al pressupost municipal de 2021, el 23 desembre– han arribat després que Fem denunciés que l’alcalde cobrava, de mitjana, el doble que la resta de regidors per assistències. Tenint en compte que Llorca no té un sou com a alcalde perquè ja cobra un sou públic com a metge, Fem va afirmar que havia estat cobrant un “salari encobert”. Alhora, va considerar una irregularitat que els regidors amb dedicació exclusiva s’haguessin beneficiat del conveni dels treballadors del consistori. El partit de l’oposició va fonamentar la seva crítica en diverses sentències judicials i en les recomanacions de l’Oficina Antifrau.

Tot i que el batlle va negar que hi hagués “res encobert” i va recordar que les retribucions i els sous es van aprovar al Ple el 2019, sí que va acceptar les crítiques del partit de l’oposició. “Rectificar és de savis”, va dir Llorca, que va matisar que no ho han “fet malament expressament”. “Ningú ens havia dit res fins ara”, va recordar, i va afegir: “Nosaltres ens adaptem i, si ho podem fer millor, ho fem millor”.

Malgrat que el cap de l’oposició, Marc Giribet, va agrair “el to i la predisposició” de l’alcalde al Ple, lamenta que no es comprometés a igualar les retribucions a la baixa –podria passar que, per igualar-les, s’augmentessin les retribucions dels regidors– ni a tornar els diners que hauria cobrat indegudament. “Si no ho fa, portarem el cas a Antifrau”, adverteix el líder de Fem.

Fem Sant Andreu portarà al Ple les retribucions de l’alcalde