Llorca no té un sou com a alcalde i cobra per assistir als òrgans col·legiats de l’Ajuntament. Foto: Arxiu

El grup municipal de Fem Sant Andreu, format per ERC i Vecinos por el Cambio, ha demanat un Ple extraordinari per debatre les retribucions que rep l’alcalde Enric Llorca per l’assistència als òrgans col·legiats de l’Ajuntament. Llorca no té un sou com a alcalde, ja que continua exercint com a metge de família, i per tant cobra per aquestes assistències.

El partit de l’oposició denuncia que, per aquestes assistències, Llorca cobra de mitjana el doble que la resta de regidors, arribant a una diferència del 75% quan es tracta de la Junta de Govern Local, que se celebra cada setmana. En aquest cas, l’alcalde cobra 700 euros per sessió, mentre que la resta de membres del govern en cobren 400. Fem Sant Andreu considera que aquestes retribucions “són del tot abusives i constitueixen un sou encobert”, mentre que des del govern municipal recorden que són les que es van aprovar al Ple el juny de 2019 juntament amb el cartipàs municipal d’aquest mandat.

“Aquesta pràctica és contrària a dret segons diverses sentències judicials i informes jurídics i contradiu directament les recomanacions de l’Oficina Antifrau”, diuen des de Fem Sant Andreu, que asseguren que, si el Ple extraordinari no soluciona aquesta situació, portaran el cas a Antifrau. “Estem disposats a anar a Fiscalia”, assegura Marc Giribet, portaveu de Fem.

EL SOU DELS REGIDORS
Una altra qüestió que denuncia el partit de Giribet és que els regidors del govern amb dedicació exclusiva “s’han adherit al conveni col·lectiu dels treballadors de l’Ajuntament sense ser-ho”, de manera que “s’han beneficiat d’una pujada de salari d’un 2%” i han rebut “dues pagues extra per puntualitat i productivitat”. Des del govern local tornen a recordar que això també es va aprovar a l’inici del mandat.

Sigui com sigui, el procediment diu que Llorca ha de convocar un Ple extraordinari en el termini de deu dies. Si no ho fa, el convocarà l’onzè dia la secretaria municipal. Tot i que Fem afirma que va enviar una carta al govern l’1 de setembre per tractar la qüestió, fonts de l’Ajuntament lamenten que no els hagin “trucat abans de forçar aquest Ple”.