Una imatge de com serà el futur barri de Martorell. Foto: Urbania Internacional

Fa més de deu anys que es parla de la creació d’un nou barri a Martorell, La Sínia, i fa temps que sembla que els treballs d’urbanització estan a punt de començar. Ara, però, sembla que va de debò: l’adjudicació de les obres ja està feta i està previst que comencin cap al 20 de juliol, segons ha confirmat l’empresa promotora, Urbania Internacional, a Línia Nord.

De fet, els primers moviments per anivellar i adequar el terreny –situat entre els barris del Torrent de Llops, Les Bòbiles i Can Cases– es van fer el mes de maig de l’any passat, però després no hi va haver més avenços, i la pandèmia del coronavirus tampoc hi ha ajudat.

El projecte de La Sínia, que es va començar a planificar l’any 2008 i va quedar aturat per la crisi econòmica, va néixer per donar resposta a l’elevada demanda d’habitatge que ja hi havia aleshores al municipi i que ha continuat creixent. Per això, el futur barri tindrà 1.100 habitatges, dels quals 330 seran pisos de protecció oficial, que tindran entre 70 i 90 metres quadrats, de manera que s’hi podran establir famílies senceres.

A més, s’hi crearà també el Parc Central de La Sínia, un espai de 20.000 metres quadrats que serà “el parc urbà més gran de tot el Baix Llobregat”, segons va dir l’alcalde Xavier Fonollosa l’any passat en una entrevista a aquest mitjà.

D’altra banda, el barri comptarà amb un nou eix comercial, una zona d’oficines i serveis, places i zones per a vianants amb jocs infantils i una àrea d’equipaments públics, per tal que els veïns que hi visquin tinguin totes les necessitats cobertes.