L’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. Foto: Arxiu

El jove de 23 anys que es va fer passar per metge a l’Hospital de Martorell durant la primavera de 2020, en el pitjor moment de la pandèmia, ha estat detingut ara com a fals vigilant de seguretat.

La Policia Nacional el va arrestar aquest mes de gener per, presumptament, estar treballant a diferents estacions de tren com a vigilant de seguretat amb un certificat professional falsificat.

Tot va començar quan, malgrat haver-se canviat el nom i el pentinat, uns agents van reconèixer el noi, veí de Terrassa, mentre exercia la seva nova professió. El van identificar, li van intervenir la documentació falsa i finalment el van detenir per estafa i intrusisme professional.

Havia estat a la presó

El detingut va ingressar a presó quan tenia 21 anys per fer-se passar per neurocirurgià i infermer, arribant a ser contractat tant per l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell –on fins i tot va certificar la mort d’un pacient– com per una clínica privada de Barcelona.

El seu període a la presó va ser de set mesos: hi va entrar l’abril del 2020 i en va sortir el novembre del mateix any. El jutjat número 5 de Martorell el va deixar en llibertat en considerar que no hi havia risc de destrucció de proves ni de fugida. Això sí, el jutge li va imposar l’obligació de presentar-se al jutjat i entregar un informe de vida laboral cada quinze dies. Una mesura que, com s’ha vist, no li ha impedit reincidir.

En llibertat el fals metge que va entrar a l’hospital de Martorell
El fals metge hauria arribat a certificar la mort d’un pacient a l’Hospital
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram