Un noi de 21 anys s’hauria fet passar per metge a l’Hospital Sant Joan de Déu. Foto: Arxiu

Els fills d’un pacient de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell asseguren que el noi de 21 anys que es feia passar per metge sí que hauria aconseguit treballar al centre. “Va certificar la mort del seu pare”, afirma l’advocat de la família, Borja Hernández, en declaracions a Línia Nord. Segons el seu testimoni, l’hospital hauria contractat el jove en plena pandèmia i hauria arribat a exercir una professió per a la qual no tenia estudis.

Es tracta del fals metge que va ser detingut el passat 8 d’abril mentre treballava en una clínica privada de Barcelona i que posteriorment va ser empresonat, tal com va avançar ahir SER Catalunya i van confirmar els Mossos d’Esquadra a l’ACN. La versió que va donar l’hospital martorellenc als mitjans és que el dia 7, en el procés de contractació, van fer les comprovacions necessàries amb el Col·legi de Metges i es van adonar que la documentació del noi era falsa i que no tenia estudis de medicina, moment en què van decidir alertar els Mossos.

Però, segons explica Hernández, el pare dels seus clients va morir el dia 6 a la nit i el fals metge n’hauria certificat la mort, de manera que ja hauria estat treballant a l’hospital. Després de la defunció, el seu cos va ser traslladat de la funerària de Martorell a la Ciutat de la Justícia. La direcció del centre, sempre segons la versió de l’advocat, els va dir que era per “uns errors administratius”, però la família creu que va ser “perquè un metge de veritat certifiqués la mort del pare”. Hernández afegeix que, des d’aleshores, l’hospital s’ha “negat a facilitar l’informe mèdic de defunció” al·legant, un cop més, “causes administratives”.

Tal com explica l’advocat, la família del difunt lamenta que l’hospital no els hagi “volgut dir la veritat” i que hagi explicat que van enxampar l’impostor en el procés de contractació. “Sí que van donar l’alarma” a la policia, diu Hernández, però “quan ja havia treballat al centre” i, segurament, gràcies a l’avís “dels companys”.

Aquest mitjà s’ha posat en contacte amb l’hospital per conèixer la seva versió dels fets, però ha declinat fer declaracions al respecte.