Al barri de Canyadó hi ha un vell edifici, catalogat com a bé d’interès patrimonial i cultural, que fins no fa gaires anys estava ple de vida i d’alegria. Molts veïns i veïnes dels barris de Casagemes i Canyadó, fins i tot d’altres barris de Badalona, van passar molt de temps de la seva vida en alguns dels espais d’aquest estimat i vell edifici.

Diuen que Ignasi de Ventós Mir, nascut a la masia de can Tàpies de la nostra ciutat, va donar al municipi els terrenys on es va edificar la vella escola Lola Anglada.

Efectivament, aquest entranyable edifici era, fins no fa gaire, una escola, l’escola de Canyadó.

L’increment de població en edat escolar obligatòria i les noves necessitats educatives van fer necessari la construcció d’un nou edifici, l’actual escola Lola Anglada situada al parc de ca l’Arnús.

Hi ha un compromís de les administracions, local i autonòmica, per rehabilitar aquest vell edifici i transformar-lo en un centre de secundària. Tanmateix, han passat més de dos anys i ningú ha fet res per evitar-ne la degradació.

Com passa en un altre edifici del barri, l’antiga fàbrica PIHER, també catalogat, i que actualment presenta un aspecte preocupant, per no dir desolador.

Un altre problema és la manca de places escolars d’ESO a la nostra zona i a tota Badalona.

Ens preguntem, què espera l’administració per iniciar les obres? Si no hi ha places suficients de secundària a Badalona, on aniran els nostres fills el pròxim curs? Què passarà amb l’edifici?

Si a això hi sumem que els hereus d’Ignasi de Ventós Mir podrien reclamar la propietat si se’n canvia l’ús, qui serà responsable d’aquesta negligència?

I diem que podrien demanar la propietat perquè, diuen, una de les condicions de la família de Ventós Mir en donar els terrenys a l’Ajuntament va ser que en aquest solar es construís una escola i que, si algun dia aquesta escola deixava de ser-ho, els hereus podrien recuperar la propietat. A què espera l’Ajuntament?

Com a veïns mai renunciarem que aquest edifici continuï sent un centre educatiu. Per moltes raons, però, sobretot, perquè volem que els nostres fills no hagin de desplaçar-se a altres barris o ciutats per poder continuar els estudis.
Per això, com ja hem posat de manifest, continuarem, juntament amb altres entitats i col·lectius de Badalona, reclamant el nostre institut, ara mateix!

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram