Ser un bon home i un bon alcalde, què significa? Aquesta és una pregunta que moltes de les persones que van assistir als actes del 27 de maig al saló de plens de l’Ajuntament i al Museu de Badalona en memòria d’en Màrius Díaz, el primer batlle democràtic després de la llarga nit franquista, ens van fer als organitzadors. I és que les intervencions no es van centrar només a posar en valor i recuperar la memòria de la persona homenatjada, sinó també a relatar una època convulsa i difícil d’una ciutat i d’una població amb múltiples problemes de tota mena. Això sí, el fil conductor va ser la figura d’en Màrius.

És evident que no hi ha una resposta única ni fàcil. Possiblement, cadascun dels assistents hauria tingut una resposta en funció de la seva experiència i del seu coneixement d’en Màrius, l’alcalde de totes i tots, però potser podem trobar algunes pistes si analitzem les qualitats que caracteritzen aquests rols.

Per a la majoria de les persones, un bon home és aquell que actua amb honestedat, integritat, respecte i responsabilitat. Que té uns valors ètics i morals que el guien en les seves decisions i accions. Que es preocupa pel benestar dels altres i que contribueix a millorar la societat de manera positiva i g