Els barris del Gorg, la Salut o el Congrés no són barris que estiguin més cuidats que la resta de zones de la ciutat. La desgràcia per a tots és que Badalona, menys la seva zona centre, està descuidada de la mateixa manera, tenim els mateixos problemes en tots els sentits, és més, per ser justos, als barris que són frontera amb altres municipis com en el que jo visc, tenim un problema afegit: l’incivisme salvatge de certs col·lectius que, afortunadament per a molts altres ciutadans i ciutadanes, no viuen a prop de casa seva. Per tant, considero que tots ens podem queixar de tots els problemes, però sense posar com exemple barris com el meu on ja estem farts que ens equiparin a un ‘Pedralbes’.

El dia que jo m’hagi de preocupar només dels problemes de neteja i manteniment de les instal·lacions del meu barri, en lloc d’haver de fer-ho també per determinats comportaments que sempre queden impunes, potser començaré a pensar que visc en una ciutat amb una llei de civisme que s’aplica per igual a tots els barris i per a tots, no només a un sector determinat de la població. El sentiment de desprotecció i de deixadesa en aquestes zones també existeix, només volia fer-ho notar.

Espero que això serveixi perquè des de l’ajuntament, algú sigui conscient que alguna cosa no s’està fent bé, el descontentament generalitzat en aquesta ciutat és cada vegada més evident, potser el dia que surti a passejar per Marquès de Mont-roig i vegi que les noves màquines de neteja també passen per la meva zona, desinfectant totes les jardineres on cada dia es pixen els gossos sota la meva finestra, el dia que no hagi de veure com es negocia amb objectes robats en determinats carrers de Sant Roc, doncs potser, aquest dia començaré a pensar que les coses estan canviant en aquesta ciutat.

Josefina Hernández

WhatsAppEmailTwitterFacebook