El cas d’una veïna de Sant Crist que ha hagut d’abandonar casa seva perquè se li ha esfondrat part del sostre del seu menjador ha tornat a posar sobre la taula la necessitat que tenen uns ciutadans de Badalona per saber què es farà amb el seu barri.

És cert que els edificis que estan a tocar de l’autopista han d’anar a terra per deixar espai a les àrees residencials estratègiques (ARES), o el que és el mateix, la construcció de 176 habitatges protegits i la creació d’una nova plaça pública. Però fins que no arribi aquest moment, i sembla que ara estem més lluny que mai, els veïns afectats no poden fer rehabilitacions a les seves cases; i algunes, com hem pogut comprovar, cauen.

Per tant, el que haurien de fer les administracions és posar-se en el lloc d’aquests conciutadans. Si l’actuació urbanística encara ha de trigar 20 anys a dur-se a terme, potser seria convenient fer-ho saber als afectats i ajudar-los en la mesura del possible a que millorin l’estat dels edificis que estan més deteriorats.