Rosa Funtané

Un territori el compartim totes les persones que hi vivim i interactuem amb els nostres veïns i veïnes. És lògic pensar i actuar en clau social per tal que tothom se senti integrat i identificat amb la terra que compartim.

No és gens fàcil fer accions que agradin i satisfacin totes i tots. Però tampoc és de rebut governar sense consultar, parlar, contrastar i consensuar amb els veïns i veïnes. Queda clar que només parlar amb uns quants tampoc és governar per a tothom, perquè cal tenir molt present què pensa i vol la majoria per treballar pel bé comú.

Per aconseguir això, hi ha diferents mecanismes que propicien i ajuden a tenir més clar quina és la voluntat dels qui convivim en el poble. La participació ciutadana és un eix imperatiu per poder treballar amb la ciutadania. I és imprescindible implementar totes aquestes eines en benefici del poble. De tothom del poble.

Volem un poble millor per compartir aquest tros de terra que ens importa, ens emociona i ens motiva a treballar dia a dia

Ja vam iniciar en el seu moment processos participatius amb la voluntat d’informar, crear i compartir aspectes que ens impliquen a tots els ciutadans i ciutadanes per tal d’assolir la qualitat de vida que tots mereixem.

Durant el nostre mandat ja vam desenvolupar taules de debat, audiències públiques, tallers interactius… Tot un munt d’accions que ens van ajudar a decidir conjuntament el futur del nostre poble. Però aquestes eines han estat apartades en aquests darrers anys i des d’Esquerra ens comprometem a retornar-les.

És imprescindible governar amb total transparència i cooperació. Volem un poble millor per compartir aquest tros de terra que ens importa, ens emociona i ens motiva a treballar dia a dia. No podem deixar que aquesta dinàmica ens torni a un passat sense compromís i amb inacció. Aquests darrers anys hem fet un pas enrere. Ara cal retornar al poble el que és seu: la seva opinió i la seva veu. Des d’Esquerra sempre tindrem l’actitud d’escolta, compromís i acció per a un Montgat definitivament més participatiu i viu.