Alex Montornès

Badalona fa molts anys que viu encallada en un present perpetu que no la permet avançar. Un present tan antic que ja és passat. Aquest present perpetu es pot constatar fàcilment donant un cop d’ull a l’hemeroteca o escoltant els debats als plens municipals o als mitjans locals.

Els lideratges de la darrera dècada han treballat més a reacció de les problemàtiques del dia a dia de la ciutat que no pas de forma proactiva. Una situació accentuada per la inestabilitat política, el populisme i l’electoralisme.

Tàctica en lloc d’estratègia. Però quan les decisions només són tàctiques i no estratègiques, a la llarga qualsevol empresa o organització acaba en fallida. També en el cas de Badalona.

Esquerra Republicana estem convençuts que moure’s no vol dir necessàriament avançar. I que només trencarem aquesta dinàmica viciada si mirem el futur. Si totes les decisions que prenem avui tenen sentit per avançar cap a la ciutat que volem ser demà. Perquè la Badalona del futur no vindrà del passat; vindrà del present i del futur.

Hem de fer funcionar l’Ajuntament, resoldre els problemes de neteja o de seguretat de la ciutat, fer front a les emergències climàtica i habitacional o a la manca de manteniment dels mercats, escoles o poliesportius, entre altres. Però cada decisió que prenem i cada passa que fem han de formar part d’un camí més llarg.

Això és el que Esquerra Republicana hem anomenat la Badalona del 2040. Un pla de govern a tres mandats vista que ens marca el camí que volem seguir i un projecte que vam voler compartir amb tots els partits polítics, la societat civil i la ciutadania per si podia ser útil.

Quan parlo de treballar el present amb una mirada al futur, els de sempre –aquells que des de fa molts anys es pensen que la ciutat és seva– es molesten i s’enfaden. Els molesta i s’enfaden perquè els posem un mirall davant de les vergonyes del que no han fet durant tots aquests anys i perquè deixem en evidència que els lideratges que han estat part del problema no poden ser part de la solució.

Els lideratges que han estat part del problema no poden ser part de la solució

Les eleccions municipals del pròxim 28 de maig són una oportunitat per deixar enrere aquests lideratges i començar una nova etapa. No és un tòpic. Els de sempre ens condemnen a les solucions i a les formes de fer de sempre. Ja ho hem provat i no funciona.

Esquerra Republicana encarem aquestes eleccions convençuts i convençudes que liderarem el pròxim govern d’esquerres de la ciutat i que serem capaços d’escapar d’aquest present perpetu que ens lliga com una llosa amb propostes i formes de fer obsoletes caminant des del present cap a la Badalona del futur. Amb determinació, les idees clares, valentia i esperança.

Vull ser l’alcalde que liderarà el projecte col·lectiu de transformació social, econòmica i ambiental de la Badalona del segle XXI. I ho faré pensant en les persones, en la prosperitat econòmica i adaptant la ciutat al canvi climàtic, i tot això mentre recuperem una Badalona de qualitat i amb serveis d’excel·lència per a tothom. Una ciutat que posi sempre les persones al centre.

Un projecte que entén Badalona des de la seva diversitat de llengües, cultures i idees. Una Badalona de tots, des del Manresà fins a Llefià i des del Centre fins a la Pau. Una sola Badalona.

Acabo amb una breu reflexió, però que considero que és molt important per al que ha de passar en els pròxims dies, setmanes i anys. Les eleccions municipals se celebren el darrer diumenge de maig de cada quatre anys. No hi ha cap manera d’avançar-les com passa de vegades amb el Parlament.

El que els badalonins i les badalonines decidim democràticament el pròxim 28 de maig determinarà el curs de la política badalonina durant els anys vinents. L’endemà ja no hi haurà cap opció de revertir-ho fins al 2027.

Esquerra Republicana som aquest canvi. I som la ròtula que permetrà l’entesa entre totes les esquerres per tenir un govern fort i estable que afronti les transformacions necessàries.

Per tant, el 28 de maig serà el dia per fer el vot útil per Badalona, pel canvi a Badalona. Per la Badalona que no es rendeix i que no es rendirà mai.

Us demano confiança per ser l’alcalde que faci que Badalona només se la conegui per coses bones. Compromès a no fallar-vos mai.

Alex Montornès, candidat d’ERC a l’alcaldia de Badalona