Si mirem o escoltem la majoria dels candidats de Badalona que opten a ocupar la cadira de l’alcaldia comprovarem que tots ells, no només coincideixen a assenyalar els problemes principals de la nostra ciutat, sinó que també tenen propostes per solucionar-los.

Podríem estar d’acord que no tots utilitzarien les mateixes fórmules, però és evident que a tots els preocupa, segons manifesten, la situació en què es troba una ciutat cada dia més pobra i marginal, amb greus carències de tot tipus que afecten milers de badalonins i badalonines.

Les desigualtats socials i els dèficits estructurals que encara pateix Badalona ens demostren l’abandonament per part de les administracions supramunicipals d’una realitat que fa que Badalona se situï a la cua de les grans ciutats catalanes pel que fa a serveis i equipaments públics.

El que no és admissible, com fan alguns, és culpar de la situació els més febles i vulnerables, quan els culpables són els partits de dretes que retallen o privatitzen serveis públics i impulsen polítiques clarament a favor dels poders econòmics i no de la majoria social.

És cert que, com diuen alguns, també la falta d’entesa i d’unió de les esquerres ha dificultat poder solucionar problemes que s’arrosseguen des de l’inici de la democràcia municipal.

Per això, el que demanem i volem molts badalonins i badalonines és que s’acabi amb aquesta situació i se solucionin els problemes relacionats amb la manca d’equipaments educatius, culturals, sanitaris, assistencials, de mobilitat…

També volem que s’incrementi el manteniment dels equipaments i els serveis municipals i que s’intensifiqui la neteja dels nostres carrers i places, que millorin les zones verdes, que s’actuï contra la pobresa i les desigualtats, que es creï un parc d’habitatge social…

Volem, per no allargar la llista, una Badalona pròspera i sostenible, habitable i inclusiva. Amb una administració al servei de les persones, moderna, transparent, eficient… on la participació ciutadana no sigui un instrument al servei de l’Ajuntament sinó de control i corresponsable de les actuacions del govern.

Volem un govern d’esquerres, ja que, com diuen les enquestes, la majoria de les persones amb dret a vot de Badalona es declaren d’esquerres. Sí, d’esquerres, els agradi o no als que diuen que ja no hi ha dretes ni esquerres, perquè un dels problemes més greus que té el nostre món és precisament l’abisme creixent entre els més rics i els més pobres.

Per això es considera que les dretes són conservadores, ja que el que volen és mantenir els seus privilegis, mentre que les esquerres són progressistes perquè volen transformar aquesta societat i defensen els drets socials i la igualtat d’oportunitats per a tota la ciutadania.

I és evident que una altra societat és possible, amb justícia i equitat per a tothom, on es respectin els drets humans i es defensi el dret a viure amb dignitat.

Per això cal un bon govern d’esquerres a Badalona, de totes les esquerres, amb un programa de treball que prioritzi acabar amb la pobresa i els dèficits estructurals de la nostra ciutat.

Un govern inclusiu, estable i circumscrit a resoldre els problemes que tenim i que s’han de solucionar si no volem perdre el tren per sempre més. Un govern que toqui de peus a terra i es posi al cap aconseguir tornar les aigües a mare.

Només quan les esquerres s’han entès s’han aconseguit resultats que han beneficiat el conjunt de la ciutadania. La societat avança quan ningú es queda enrere.

En definitiva, tal com el resultat de les eleccions del 26 de maig ens ha demostrat, cal aconseguir acabar amb l’enfrontament personalista i també amb les picabaralles de les esquerres i posar fil a l’agulla per transformar una ciutat que, entre tots, l’hem de situar en el lloc que es mereix.

Si no ho fem, les generacions futures no ens ho perdonaran.