Estem en temps de canvis. La forma clàssica de fer política ha caducat, literalment s’ha corromput, i una nova forma de fer-ho dóna força a persones que no pretenien entrar a la política institucional però que ara s’hi han llançat. Ens hi hem llançat. Nova política. Moviments d’unitat popular. Coalicions ciutadanes. Pluralitat. Suma de sensibilitats. Nou municipalisme que beu dels moviments i lluites del 15M, de l’esquerra alternativa i de l’associacionisme militant.

A Badalona s’hi suma una motivació més, comprovar que l’oposició no ha estat capaç d’aturar la política de pèrdua de drets aplicada pel govern del PP. Cal un canvi ja, no podem tenir una Badalona del segle XXI governada per la dreta que beu de les FAES, que recentralitza i retalla drets conquerits amb tants anys de lluita. No podem mantenir una Badalona, ciutat obrera i d’immigració, dominada per un partit xenòfob, explotador i espoliador. I no podem tenir la tercera ciutat catalana d’esquena a la construcció d’una República Catalana, en plena revolució pel model d’estat.  

Toca mullar-se, seguir treballant igual, o encara més, però ara des de dins de l’Ajuntament. I sí, em presento. Encapçalo una llista per a les eleccions municipals que representa el municipalisme emergent i el canvi. Som un bon equip de gent, amb molta experiència lluitant per una Badalona millor. Venim de les places i els carrers per entrar a l’Ajuntament. De les associacions de pares i mares, de les xarxes de barri i de ciutat, de sindicats, d’associacions de veïns, de plataformes contra l’atur i els desnonaments, en defensa de la sanitat i l’educació públiques, per una mobilitat sostenible, de la lluita pel dret de decidir…

Volem entrar a l’Ajuntament per retornar el poder al carrer, al veïnat, al poble. No pretenem viure de la política. Som homes i dones diversos que fa anys que fem política des de les associacions, des del carrer, des de la lluita per defensar els drets de totes i tots. No tenim experiència en política institucional però sí en política de moviments socials. Som la unitat popular que des de la radicalitat democràtica retornarà al centre de la política el seu objectiu principal: trobar solució als problemes de les persones i construir una societat més justa, una Badalona més prospera i habitable per a tothom.

Coneixem bé la ciutat i els seus problemes, la defensem sencera, l’estimem, i ens comprometem per ella. Fins ara ho hem fet des de fora, en nom de col·lectius diversos, i hem demostrat com aquesta força ha aconseguit molts beneficis per a la ciutat. Ara volem fer-ho també des de dins. Cal. Cal i toca. Creiem en la participació i el consens vinculant com a eina de presa de decisió, i la transparènci