Ens adrecem a vosaltres per exposar-vos la situació en què ens trobem els estudis i professionals del disseny de la ciutat de Badalona.

Darrerament, molts dels serveis i campanyes publicitaris que ha dut a terme el govern de l’Ajuntament s’han encarregat a estudis de disseny de fora de Badalona en detriment d’estudis i professionals autònoms de Badalona. Aquest fet ens sorprèn i, sobretot, ens preocupa.

D’una banda, ens sorprèn perquè contradiu el discurs que l’Alcalde repeteix, des de fa mesos, en què manifesta que la seva prioritat és impulsar l’activitat econòmica de la nostra ciutat, facilitant que empreses i treballadors de la ciutat executin les obres i treballs que es promoguin des de l’Administració.

D’altra banda, ens preocupa, perquè en aquests moments en què els diferents sectors econòmics patim situacions difícils, és important que l’Administració pública sigui sensible amb els problemes dels seus representats i un ajuntament ha de tenir en compte, com afirma l’Alcalde, la gent de la seva ciutat. La realitat, però, és ben diferent, ja que en el nostre cas, lluny de rebre nous encàrrecs, fins i tot els que normalment realitzàvem les empreses i professionals badalonins, ara s’encarreguen a empreses de fora.

Per tot això, el passat mes de gener vàrem adreçar una carta a l’Alcalde Garcia Albiol, en què li explicàvem la nostra preocupació, li demanàvem una entrevista per poder tractar de la nostra situació i on també li oferíem els nostres coneixements, idees i visió de la ciutat, que com molts altres, de ben segur que poden ser d’utilitat.

Fins ara, dos mesos després, la nostra preocupació va en augment, perquè encara no hem rebut cap resposta a la nostra demanda i pel fet que ens apropem a les “Festes de Maig” i no ens consta que cap empresa o professional de Badalona hagi estat contactat pels responsables de l’Àrea de Cultura, per desenvolupar la campanya més emblemàtica de la ciutat.

La Page Original

Ramon Carreté, disseny i comunicació

Badalona