Aquest any al barri de Canyadó i a Badalona se celebraran quatre aniversaris que les entitats responsables volen que siguin plens d’activitats per a tots els públics.

Canyadó, la Porta de Llevant, és un barri jove. Tanmateix, aquest any els edificis de Sant Jordi -nom amb el qual també es coneix aquest barri- compliran 50 anys.

Els 14 blocs, de diferents alçades, que formen els edificis de Sant Jordi es van construir a finals de la dècada dels anys seixanta i es van acabar a finals de l’any 1968. La majoria del veïnat va ocupar els seus habitatges al llarg de 1969. Els primers contractes es van signar l’abril de 1969 i les primeres claus es van entregar a finals de maig del mateix any.

Com va passar a molts barris de la ciutat, un dels problemes més greus va ser la manca de serveis i equipaments.

Doncs bé, l’Associació de Veïns, que aquest any complirà 40 anys, no només va lluitar per aconseguir solucionar els problemes escolars sinó que també es va ocupar de reivindicar altres serveis i equipaments i recuperar les festes tradicionals per millorar la convivència i la cohesió social entre el veïnat.

Va ser així com aviat es va poder gaudir d’un casal d’avis, d’un esplai, de la pista esportiva per als joves, la millora del transport -els autobusos passaven per l’interior del barri-… També es va obrir el barri a la zona industrial i es van solucionar els problemes dels sorolls de les fàbriques, de la contaminació i, sobretot, d’evitar la construcció d’un dels espais més emblemàtic i utilitzat, avui dia, pel veïnat. Ens referim a la Baixadeta. Sense oblidar-nos de les campanyes ‘Obrim la masia’ i ‘Ca l’Arnús parc públic’.

L’Associació Juvenil El Micaquer, hereva de l’esplai Diplodocus, farà 30 anys que s’ocupa d’organitzar activitats de temps lliure lúdiques i educatives per a infants, joves i, també, per a adults de la nostra ciutat.

Un altre aniversari, en aquest cas el 20è, és que se celebrarà la Festa Medieval Pirates a Badalona.

Si bé l’origen d’aquesta festa se situa al barri de Canyadó, aviat seria una festa referent no només per a tots els badalonins sinó també per a altres ciutats catalanes.

L’any 2010 el Consell de Ciutat li va reconèixer els mèrits, li va fer entrega d’uns dels seus premis i va ser reconeguda com a festa de ciutat.

Tot això ha fet que es formi una Comissió d’Entitats que està treballant diferents propostes que es realitzaran durant tot l’any.

El dia 16 de febrer, a les 19h a la biblioteca Canyadó i Casagemes Joan Argenté, està prevista la presentació del programa d’actes -s’ha convidat l’alcaldessa i altres autoritats- i l’historiador Joan Soler i Amigó farà una xerrada sobre Canyadó.

Esteu tots convidats a la festa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram