La ciutadania de Montgat va renovar la confiança a la fins ara alcaldessa Rosa Funtané el 26-M. Twitter (@rfuntane)

L’alcaldessa Rosa Funtané ho té molt a prop per poder revalidar l’alcaldia. ERC va guanyar les eleccions municipals de diumenge a Montgat amb un 27% dels vots. Els republicans van aconseguir cinc regidors, un més dels que van obtenir als comicis del 2015. Una situació que els deixa en una situació molt favorable per buscar pactes de govern, tot i que el plenari segueix igual de fragmentat que fa quatre anys.

Funtané explica a Línia Nord que ja ha començat a trucar a tots els caps de llista de la resta de partits que han obtingut representació al Ple per tal de “fer un cafè informal” i conèixer les preferències de tots els grups municipals sobre el paper que jugaran a l’Ajuntament: com a part del govern o de l’oposició.

“Espero que sigui constructiu i que intentem entre tots fer un govern sòlid i fort”, assenyala cap de llista d’ERC. Funtané no descarta, de moment, repetir la fórmula del darrer mandat d’un govern ampli d’esquerres i assegura que vol escoltar “quines sensibilitats i quin programa porten, així com quines afinitats podem tenir per construir el Montgat que volem”.

EL PSC PUJA I JXCAT BAIXA
El PSC també va millorar els seus resultats el 26-M. Els socialistes van aconseguir el 17% dels vots i tres regidors, un més que fa quatre anys.

Un dels resultats més inesperats, però, va ser la batacada de Junts per Catalunya (JxCat). La candidatura hereva de CiU va passar de ser la força més votada el 2015 a tenir només el 15% dels vots i tres regidors aquest 26-M, uns resultats que els deixen pràcticament fora de la cursa per l’alcaldia.

Som de Montgat, la candidatura de l’exregidor socialista Raül Abad, entra amb força al Ple del municipi com a quarta formació més votada. La llista municipalista va obtenir un 13% dels vots i tindrà dos regidors aquest mandat.

Montgat en Comú Podem (MECP) va igualar els dos regidors que havia obtingut ICV-EUiA fa quatre anys, tot i haver arribat fins a l’11% dels vots al poble, un punt més que el 2015.

Ciutadans (Cs), en canvi, va perdre un regidor i no va poder superar la barrera del 10% dels vots, que sí que va trencar fa quatre anys. Finalment, la coalició de MES i ICV, Montgat Guanya, va revalidar el regidor que ja tenia MES (Jordi AbadPlanas) amb el 6% dels vots.