Una de les campanyes de recollida d’aliments organitzades l’any 2010. Arxiu

Més voluntaris i més hores. Aquest és el balanç de la memòria 2010 de Voluntaris Badalona. L’entitat compta ja amb més de 870 afiliats, i alguns d’ells ja han començat a portar els seus fills. L’organització pensa en el futur, i per això ha treballat aquest any amb els joves de la ciutat per donar-los a conèixer la tasca del voluntaris. En total, el projecte ha arribat a uns 2000 joves badalonins, que s’han apuntat eventualment a alguna de les activitats en les que participa Voluntaris Badalona. L’entitat confia que aquest primer contacte servirà per tornar a atreure’ls cap al voluntariat en el futur, quan aquests joves tinguin una situació familiar estable.

Voluntaris Badalona apunta que amb la crisi ha crescut el nombre de persones que necessiten d’altres, gent gran amb limitacions i moltes persones soles i en una situació econòmica precària. El projecte al que més temps dedica l’entitat és el banc d’aliments, que ja reparteix nou tones de menjar cada divendres. L’entitat pot sentir-se orgullosa de dir que mai ha hagut de negar-li a ningú un paquet d’aliments.

Ara, el principal repte és consolidar el conveni signat amb l’Institut Català de la Salut, l’ICS, un projecte d’acompanyament per a pacients que fan tractaments contra el càncer. En aquest projecte, l’entitat forma equip amb els voluntaris de l’ICS.