Pista esportiva

Pista esportiva de la plaça del Gas. Foto: Twitter (@VentosMir)

L’Associació de Famílies d’Alumnes de l’escola Ventós Mir comunicava aquest dimarts a través de Twitter que posa en mans de l’Oficina Antifrau de Catalunya la gestió de la pista esportiva de la plaça del Gas. Una instal·lació pública que, segons un conveni al qual ha tingut accés l’AFA, gestiona des de l’any 1996 l’Associació Esportiva Badalonès (AEB), lligada al col·legi Badalonès, un centre concertat. El document també confereix l’ús preferent a dos centres, un dels quals és l’escola Ventós Mir. –l’altra és l’institut la Llauna–.

En una explicació extensa, les famílies exposaven dimarts els fets des del juliol de 2022, quan va tenir lloc la primera reunió entre l’AFA, l’AEB i els responsables polítics per aclarir-ne l’ús.

El que demana l’Escola Ventós Mir és utilitzar les pistes per a l’hora de l’esbarjo, ja que, per manca d’espai, l’han de fer a la plaça Ernest Lluch. Una petició que, expliquen, l’Ajuntament denegava l’any passat al·legant manca de disponibilitat.

“La nostra escola té doblades les línies i n’esperem una de nova des de fa 15 anys, la manca d’espais és evident”, explica l’AFA. A finals d’octubre, va haver-hi una reunió entre el govern local i els centres de la zona sense la directora del centre (de baixa) i es va donar per bona la gestió de l’AEB. A partir d’aquí, l’escola va començar un procés de mediació amb el Departament de Justícia. La regidora d’esports, Teresa González, va assegurar que hi participaria, cosa que al final no va fer.

El detonant per acudir a Antifrau es produïa el 9 de febrer. Justícia comunicava a l’AFA que l’altra part, fent referència a la regidoria d’Esports, no havia “expressat la voluntat d’iniciar la mediació” i, per tant, s’arxivava el cas. Línia Nord ha preguntat a l’Ajuntament sobre aquesta qüestió, però no ha obtingut resposta.