Uns operaris treballen per enderrocar l’edifici situat al carrer Pompeu Fabra de Santa Coloma de Gramenet. Foto: Plataforma Salvem La Ciutat Vella

La plataforma Salvem La Ciutat Vella ha denunciat a través de les xarxes socials l’enderrocament de més edificis del nucli antic de Santa Coloma de Gramenet. Segons apunta l’entitat veïnal, la represa de l’activitat després d’aquests primers mesos de confinament per la pandèmia del coronavirus també ha comportat la tornada dels treballs de demolició d’alguns habitatges del barri com el situat als números 5 i 7 del carrer Pompeu Fabra.

La casa que s’erigia en aquest terreny no estava afectada per la segona fase del Pla Especial de Reforma Interior (PERI), un projecte urbanístic amb l’objectiu de dinamitzar el nucli antic de la ciutat i posar fre al seu deteriorament, sinó que el seu enderrocament ha estat provocat per la mort del que fins ara n’era el propietari. Tanmateix, des de la plataforma destaquen que es tractava d’un edifici “molt característic” i que la seva demolició per fer-hi pisos és un altre exemple de la pèrdua d’identitat que està patint aquest barri. L’agrupació veïnal confia a poder reunir-se pròximament amb el consistori per reprendre les converses sobre la preservació del nucli antic -que porten aturades des del passat març- i aturar els enderrocaments.