Un sanitari realitza la prova PCR per detectar el virus a una dona en una imatge d’arxiu. Foto: Oriol Bosch / ACN

Una metgessa de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona és una de les quatre persones que s’han contagiat per segona vegada per coronavirus a Catalunya. Segons ha confirmat en declaracions a RAC1 el cap del Servei de Malalties Infeccioses de Can Ruti, el doctor Bonaventura Clotet, entre els infectats també hi ha un metge de l’Hospital de Palamós, que es troba ingressat l’hospital badaloní.

“Segur que hi ha molts més casos de reinfecció a l’estat espanyol que han passat inadvertits. Tenen poca transcendència perquè són lleus. Però pot dependre molt de la quantitat de virus a què t’exposis”, ha assenyalat Clotet, que apunta que les reinfeccions s’haurien produït perquè els afectats no van produir prou anticossos. En aquest sentit, la professió de dos dels afectats els obliga a exposar-se a més càrrega viral de manera repetida, fet que fa augmentar les probabilitats de reinfectar-se.

El cap del Servei de Malalties Infeccioses de Can Ruti també ha insistit en la necessitat de continuar protegint-se amb les mesures preventives encara que ja s’hagi passat la Covid-19. “En funció de la quantitat d’anticossos que tinguis és possible que no quedis protegit”, ha advertit Clotet, que creu que l’eventual vacuna pel virus ha d’induir un tipus d’anticossos de “llarga durada”.