El personal de l’empresa montgatina treballant en la fabricació de mascaretes i bates. Foto: ICT Filtration

La companyia ICT Filtration ha decidit prendre partit en la crisi sanitària pel coronavirus. Aquesta empresa de Montgat -especialitzada en solucions filtrants per a la indústria farmacèutica- ha decidit reorganitzar les seves línies i torns de producció per tal de començar a fabricar mascaretes i bates quirúrgiques que després donaran a centres hospitalaris. “És la nostra manera de col·laborar per frenar l’expansió de la pandèmia i protegir els que estan cuidant de la nostra salut”, assenyala Xavier Bassas, director general d’ICT Filtration, en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies.

L’objectiu d’aquest altruista canvi en la producció de l’empresa montgatina és intentar pal·liar el dèficit d’equips de protecció individual -anomenats EPI- amb el qual s’estan trobant la majoria dels principals centres sanitaris del territori català. Aquesta escassetat de material s’ha fet patent, per exemple, en les diverses protestes que ha protagonitzat el personal de l’Hospital Municipal de Badalona.

Per tal de poder garantir la continuïtat de la producció i el subministrament de material tèxtil, ICT Filtration ha actualitzat, ampliat i adoptat les mesures recomanades per les autoritats sanitàries, que permetran assegurar la protecció dels empleats, clients, col·laboradors i proveïdors de la companyia. En aquest sentit, l’empresa ha establert dos torns horaris diferents amb equips de treball independents que han de complir unes estrictes normes d’higiene i distància entre persones. Pel que fa alls departaments tècnics i d’administració, el personal està aplicant el teletreball i tampoc ens permeten visites externes a la seu de l’empresa mentre duri l’estat d’alarma.