Rubén Guijarro va presidir el ple per aprovar les subvencions. Foto: ACN

Badalona va aprovar divendres les bases per la convocatòria de subvencions a entitats en un Ple extraordinari. El quart tinent d’alcaldia i regidor de l’àmbit de Seguretat, Govern i Territori, Rubén Guijarro, va convocar els grups municipals a una sessió d’urgència en qualitat d’alcalde accidental per tal de poder tirar endavant l’acord en previsió a les pròximes Festes de Maig. L’import total destinat per a aquest 2020 és d’1,35 milions d’euros i les ajudes podran ser sol·licitades per associacions que realitzin activitats emmarcades en els àmbits d’educació, participació, cultura, cooperació, esports, joventut, feminisme, serveis socials, gent gran, convivència i salut.

Les noves subvencions proposades pel govern van rebre el vot favorable dels representants de les formacions de Guanyem, ERC i Junts per Catalunya. El grup municipal del PP va decidir abstenir-se i sospesa la possibilitat de presentar un recurs de reposició per anul·lar el Ple, tal com ja va fer amb el celebrat el passat 30 de gener.

Per la seva banda, la regidora de Guanyem Carme Martínez Ruzafa apuntava en declaracions a Badalona Comunicació la singularitat amb la qual s’ha donat llum verda a les ajudes municipals. “Que necessitem fer un Ple extraordinari per aprovar les subvencions és signe que les coses no es fan bé a l’Ajuntament”, assenyalava. La formació encapçalada per Dolors Sabater ja va presentar una moció a l’última reunió dels grups municipals on demanava una millora de la gestió dels ajuts a entitats per tal de reduir els “entrebancs burocràtics” que han de fer front.