El Ple de maig a l’Ajuntament de Santa Coloma. Foto: Ajuntament

La presentació de l’informe de la Defensora de la Ciutadania va protagonitzar el Ple de maig a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. En la sessió celebrada dilluns, la síndica Pepa González va exposar els resultats de l’activitat dels últims dos anys, on va tornar a posar sobre la taula problemàtiques com les “dificultats” de moltes persones vulnerables per a poder accedir al padró.

En una extensa intervenció, González va remarcar la importància de mantenir “actius” els canals de contacte i de relació directa entre la seva oficina i el consistori i va presentar una sèrie de recomanacions al govern local, entre les quals destaca la necessitat millorar l’abordatge de les sol·licituds d’empadronament en casos de persones sense domicili fix i d’abordar certes mancances en Seguretat Ciutadana i manteniment de la via pública.

L’informe de la síndica va comptar amb el reconeixement dels grups de l’oposició, que en van destacar la seva “mirada crítica i constructiva” per millorar l’administració. Des del PSC, però, van apuntar que es tracta d’un estudi “diferent” al presentat anys anteriors i van assenyalar que la figura del síndic no es pot “contaminar” amb un “biaix de caràcter polític o ideològic”, en referència a la manca de certes dades no presentades.

“He tingut la impressió en moments que aquest informe era la presentació a unes primàries d’un programa electoral i no un conjunt de recomanacions”, va assegurar contundent el primer tinent d’alcaldia i portaveu del grup del PSC, Esteve Serrano, que va apel·lar a la “independència i neutralitat política” del càrrec i va qüestionar que la Defensora de la Ciutadania hagi d’aparèixer en actes socials o mitjans de comunicació per fer denúncies públiques contra treballadors del consistori.

En la seva rèplica, González va agrair les paraules dels grups i es va mostrar confiada que la tasca quotidiana posi en valor la seva feina des de “l’objectivitat i la independència”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram