L’Hospital Germans Trias i Pujol. Foto: Albert Segura Lorio/ACN

Un estudi internacional publicat a la revista mèdica The Lancet Respiratory Medicine identifica una nova estratègia per reduir la mortalitat per coronavirus en un 30%. El cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Roger Paredes, és un dels tres primers autors d’aquest treball. L’estudi mostra que afegint l’anticòs monoclonal tixagevimab/cilgavimab al tractament actual contra la Covid-19 amb remdesivir i dexametasona es podria reduir un 30% la mortalitat en pacients ingressats.

L’estudi es va dur a terme a una vuitantena de centres d’arreu del món i, a Espanya, va comptar amb la participació de 150 persones pacients: 75 a l’Hospital Germans Trias i 75 més a altres hospitals del país. Els assaigs, realitzat a pacients hospitalitzats amb diferent gravetat però que no requerien UCI, han demostrat que aquesta estratègia és segura i especialment eficaç en aquells pacients més greus.

A diferència d’anteriors estudis amb altres anticossos monoclonals que perdien eficàcia davant òmicron, la variant predominant actualment, la combinació de tixagevimab/cilgavimab mantindria la seva capacitat de bloquejar aquesta variant del virus a les dosis administrades.