Els Bombers apuntalen el sostre de l’edifici afectat a Llefià. Foto: Bombers

Una vintena de famílies d’un edifici situat al barri de Llefià de Badalona van haver de ser desallotjades dimecres de la setmana passada a causa d’un desfalc a la base. Els greus problemes estructurals de l’immoble van obligar els Bombers a reforçar l’estructura amb vint puntals per evitar esfondraments i els veïns de dos dels domicilis afectats van haver de passar la nit fora, al Centre d’Urgències de Barcelona.

Els fets van tenir lloc poc abans de les vuit de la tarda al número 1 del carrer Pintor Rosales. Un desfalc a la base d’aquest immoble del barri de Llefià requeria la ràpida intervenció dels Bombers, que desallotjaven fins a una vintena de famílies i apuntalaven el malmès edifici. Després d’assegurar el perímetre afectat i comprovar que no hi havia risc d’esfondraments, els veïns del bloc van poder anar tornant als seus pisos. Només tres inquilins del segon 2a es veien obligats a passar la nit fora del domicili.

Efectius dels Bombers de la Generalitat tornaven l’endemà de l’incident a l’edifici per reforçar amb vint puntals més l’estructura. Segons informava Badalona Comunicació, aquesta actuació era seguida de ben a prop pel regidor de l’àmbit de Seguretat, Govern i Territori i alcalde accidental, Ruben Guijarro, el qual es reunia dilluns amb la comunitat de propietaris i assegurava que un dels immobles on el sostre es va veure afectat pel desfalc és un pis tutelat per una fundació.

RADIOGRAFIES
Amb l’objectiu d’evitar nous casos i poder detectar quins edificis tenen més risc de patir esfondraments, l’Ajuntament de Badalona signarà un conveni amb la Universitat de Politècnica de Barcelona (UPC) per tal de realitzar radiografies de l’estat d’habitatges concrets d’alguns barris de la ciutat. Aquest estudi permetrà analitzar quins immobles pateixen greus problemes estructurals que podrien acabar provocant desfalcs en les bases i actuar per prevenir que aquestes estructures malmeses continuïn deteriorant-se fins al punt de suposar un risc per als mateixos veïns que hi viuen.