Pizarro en plena acció. L.B.

Un còctel batejat com Urdemales va convertir la setmana passada a Alberto Pizarro, bàrman del local Bobby Gin, situat al barceloní barri de Gràcia, en el millor cocteler d’Espanya. Gràcies a aquest còctel Pizarro va aconseguir el primer premi de la World Class Competition. Aquesta fita li permetrà representar Espanya a la final mundial que tindrà lloc entre el 10 i el 15 de juliol a Nova Delhi (Índia), on competirà amb els finalistes d’altres països. En aquesta prova haurà de preparar vint begudes diferents. Alberto Pizarro es dedica al món dels còctels des de fa només sis anys, i va entrar-hi “per casualitat”, ja que un dia va haver de substituir un cambrer d’una cocteleria. A Pizarro, que ha après de manera autodidacta i també gràcies a internet, li interessa el món de les begudes ja que li permet desenvolupar la seva part creativa. Aquest jove badaloní lamenta que al nostre país no hi hagi cultura de còctels i que els locals especialitzats estiguin concentrats a Barcelona, i assegura que les dones són més llençades a l’hora de provar nous combinats.