Josep Torrebadella, president, Marcel Rubio, dissenyador gràfic i Ricard Abellan, responsable de l’Àrea Social. Arxiu

Una gran activitat cada mes per celebrar una efemèride tan distingida com és arribar als noranta anys. L’Orfeó Badaloní celebra enguany el seu norantè aniversari i té preparada una sèrie d’actes commemoratius que implicaran a totes les seccions de la històrica entitat, i altres actes que comptaran amb la implicació d’altres entitats badalonines.

I és que aquest és precisament l’objectiu que s’ha marcat l’Orfeó Badaloní d’ara endavant. David Figuereo, responsable de Comunicació, explica a aquest setmanari que l’Orfeó vol “obrir la porta” a la resta d’entitats de la ciutat per “treballar en xarxa”. Creu que és l’única manera de garantir el futur ja que “si ens quedem tancats en clau interna estem condemnats a desaparèixer”. Aquest és l’objectiu que es marca, doncs, l’Orfeó per aquests pròxims temps. Té una llarga trajectòria al darrere i ara es tracta de “retrobar gent” i sumar sinergies. El programa d’actes que han preparat per celebrar el norantè aniversari n’és una bona mostra.

La primera activitat serà el 26 de febrer amb la presentació d’una auca, al Teatre Principal, obra de Joan Soler i Amigó i Marcel Rubio Juliana. Al març, hi haurà un homenatge a Antoni Botey, juntament amb els Amics de la Música i els Amics del Teatre Zorrilla. A l’abril, una gran ballada de l’Esbart Sant Jordi, que enguany celebra 60 anys. Al maig, una actuació de la massa coral de l’entitat. Al juny, el Dia de l’Activista a Montserrat, amb coincidència amb la Romeria de Santa Maria. Al setembre, una exposició al Museu de Badalona. A l’octubre, una actuació del grup de teatre de l’entitat Farandula Freak. Finalment, el mes de novembre els actes de celebració acabaran amb un gran acte central.

L’Orfeó Badaloní va ser fundat el 1921 per Antoni Botey, Jaume Costa, Salvador Valls, Joan Aymerich i Ramon Salsas. En el moment en què va aparèixer, va prendre el relleu de Gent Nova. El primer concert de l’Orfeó Badaloní es va celebrar al Teatre Victòria i la primera cançó que es va interpretar va ser “El cant de la Senyera”, que va sonar després d’unes paraules del mestre Lluís Millet. El primer concert de l’Orfeó va cloure amb “Els Segadors”. D’allò ja fa 90 anys.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram