Només 60 famílies s’hi han adherit. Arxiu

Una seixantena de famílies s’han acollit fins ara al barri de Sant Roc al conegut com a Decret Haus, un nou sistema de preus en habitatges amb protecció oficial destinat a les persones afectades per un pla de reallotjament urbanístic. Segons dades de Diego Justicia, responsable de l’Associació de Veïns de Sant Roc, de moment només 60 de les 750 famílies de Sant Roc que s’hi podrien acollir ho han fet.

L’objectiu d’aquesta modalitat és compensar als propietaris que s’hagin vist obligats a canviar de casa. Es tracta d’un sistema de preus que segons Justicia resulta molt avantatjós en el preu de venda per metre quadrat i perquè a partir del quinzè any el preu de l’habitatge passa a ser lliure. Estableix, en definitiva, preus equiparables als del mercat i permet desqualificar abans els immobles per posar-los al lliure mercat. Justicia assenyala que aquest nou format permet lluitar contra l’especulació i dóna facilitats al comprador i que, per tant, és bo tant per a l’administració com per als veïns.

En tot cas, Justicia admet que de moment només s’ha explicat pel boca orella i que a partir d’ara han de començar una campanya informativa per fer saber als veïns els avantatges d’acollir-se al decret Haus, que només amb el pagament de les despeses de notari –valorat en uns 200 euros-, diu Justicia, pot resultar molt beneficiós de cara al futur.