L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha donat tres mesos al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic del govern espanyol per determinar el risc per a la salut que suposen els contaminants de la platja del Litoral de Sant Adrià. L’informe emès per l’ens el passat 3 de juny conclou que l’accés a la sorra ha de continuar tancat fins que es realitzi un nou estudi detallat i emplaça l’Estat a presentar un projecte de recuperació de l’àmbit del litoral afectat.

La platja del Litoral i la de la Mora, a Badalona, podrien no ser les úniques que necessitarien una descontaminació. Tal com va avançar Línia Nord, el consistori adrianenc ja ha encarregat un estudi al Consorci del Besòs per determinar la possible presència de contaminants a la platja del Fòrum, malgrat que des del govern local apunten que no hi ha cap indici al respecte.

En aquest sentit, segons informa el Tot Barcelona, l’ARC emplaça el govern espanyol a analitzar també la possible presència de substàncies tòxiques al passeig sense asfaltar que uneix Sant Adrià amb Badalona i que limita amb el recinte tancat de les Tres Xemeneies, després que l’anàlisi del sòl detectés contaminants en uns nivells “inadmissibles”. Com a mesura preventiva, la Generalitat insta l’Estat a impedir com més aviat millor que els usuaris del passeig puguin tenir “contacte directe amb el sòl”.