Conclusions cicle de debats

L’organització en l’acte de presentació de conclusions. Foto: Tusgsal

Entre els mesos de febrer i març, Tusgsal Direxis, l’empresa de Transports de Badalona, va organitzar, juntament amb la Fundació per la Seguretat Pública, tres cicles de debats sobre el transport i la seguretat. Avui se n’han presentat les conclusions i els seus organitzadors asseguren que han servit per entendre i aprendre sobre aquestes temàtiques des d’una mirada compartida, amb la contribució d’especialistes, acadèmics, responsables polítics, tècnics, teixit social local i usuaris.

Les jornades es van dividir en tres àrees: la seguretat, la qualitat i la convivència al voltant del transport públic, a les quals van assistir més de 300 participants.

Així doncs, el cicle va aconseguir donar una dimensió transversal al debat sobre la seguretat pública, incorporar actors nous i socialment rellevants, entendre que el transport públic i l’espai públic són el mateix i generar propostes de valor que incideixin sobre les polítiques públiques de seguretat.

Les dues entitats han exposat les seves conclusions i han aprofitat per signar un nou conveni de col·laboració. A més, comparteixen visions complementàries, actituds proactives i objectius que pretenen incidir en el disseny de polítiques de transport públic i seguretat amb propostes que ajudin a construir “una societat més segura i, per tant, més lliure'”, han assegurat avui.

Propostes d’actuació

Algunes de les propostes d’actuació recollides en el document són: invertir en prospecció social vinculada al transport públic més enllà de la valoració de satisfacció, crear un observatori de la seguretat en el transport públic, desenvolupar un botó SOS en aplicacions mòbils de transport públic o sistematitzar marxes exploratòries de perspectiva de gènere per identificar àmbits que generen inseguretat.