Mossos Mina

Agents dels Mossos en un operatiu recent a la Mina. Foto: Albert Segura/ACN

Dos tirotejos en menys d’una setmana i una persona ferida. Aquest és el balanç que ha deixat de moment la trifulga entre dos clans familiars que té atemorits els veïns del barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs.

El primer incident va tenir lloc la nit del passat 7 de setembre, quan dos joves van enredar-se en una discussió que va acabar amb la intervenció de les respectives famílies i provocant un tiroteig pels carrers de la Mina. L’intercanvi de trets va acabar amb una persona ferida traslladada a l’Hospital del Mar. Fonts properes al cas apunten que durant els dies posteriors als fets es va intentar mediar per arribar a un “acord de pau” entre els dos clans per acabar amb l’escalada de tensió i que el pacte finalment es va segellar el passat divendres.

Tanmateix, l’acord de no-agressió va durar menys de 24 hores. Dissabte a primera hora de la tarda es tornava a produir un tiroteig sense ferits a la zona pròxima a l’edifici Venus. Quan la policia es va personar al lloc dels fets només va poder localitzar diversos casquets de bala.

Tik Tok

El desencadenant d’aquest segon incident, segons apunten fonts pròximes al cas, hauria estat la publicació per part d’una de les famílies implicades d’un vídeo a la plataforma TikTok amb una cançó de fons que va ser percebuda com una provocació per part de l’altre clan.

Les mateixes veus apunten que equips de mediació dels Mossos d’Esquadra estan actualment intentant rebaixar la tensió entre les famílies per evitar nous episodis de violència al barri, on alguns comerços han tancat temporalment i on molts veïns tenen por a sortir de casa.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Sant Adrià i la Generalitat han acordat intensificar la col·laboració policial a la zona de la Mina per evitar nous incidents després d’una reunió entre l’alcaldessa Filo Cañete, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i el director general dels Mossos, Pere Ferrer.