Parc Fluvial Besòs

El Parc Fluvial del Besòs al seu pas per Santa Coloma. Foto: Ajuntament

Novetats en la renaturalització del riu Besòs al seu pas per Santa Coloma. El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic finançarà amb més de tres milions d’euros la segona fase del projecte de renaturalització del riu i la creació del Refugi per a la Biodiversitat al Besòs. Els diners provenen del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, un dels programes estrella dels fons europeus Next Generation.

Les obres de renaturalització van començar el mes de gener, i busquen millorar la qualitat ambiental de l’espai fluvial i permetre un desenvolupament de la biodiversitat de flora i fauna al riu Besòs: “El futur de les ciutats ha de ser sostenible, o no serà”, va declarar l’alcaldessa Núria Parlon en un comunicat.

L’estratègia de renaturalització del riu passa també per posar en marxa espais educatius, d’estudi i observació i activitats de divulgació científica. En aquesta línia, fa dues setmanes, la Universitat de Barcelona signava amb el consistori el conveni pel seguiment científic de tot el procés de renaturalització.

L’aposta més destacada de tot el procés té a veure amb la creació del Refugi de Biodiversitat, un corredor ecològic d’espais naturals que connectarà la Serra de Marina amb el litoral. Tindrà una bassa, dos aiguamolls i un prat fluvial.

Més ocells que mai

La Diputació va informar dilluns que precisament al Parc Fluvial del Besòs s’han trobat aquest mes de juny 21 espècies d’ocells, la xifra més alta des de la seva creació.