Drac Sant Anastasi

Els actes tradicionals tornaran a celebrar-se en el seu format original. Foto. Ajuntament

Els carrers de Badalona tornaran a gaudir enguany dels actes tradicionals i de cultura popular en el seu format original. Les Festes de Maig més clàssiques arrencaran amb força divendres després del pregó amb el Ball de l’Àliga, el Ball de Miquelets i el Seguici Festiu. El relleu d’aquest particular trio d’asos badaloní el prendrà dissabte al matí la Trobada de Puntaires i la Cercavila Petita, ambdues al passeig de la Rambla. A la tarda serà el torn del Badagegants, un acte que aplegarà els tots gegants de la ciutat i d’altres municipis veïns.

La vigília de Sant Anastasi tornarà a tenir com a epicentre la plaça de la Vila, on dissabte a partir de les set de la tarda se celebraran actes populars com el Seguici de la Ciutat o l’Acte Sacramental. Serà en aquest mateix escenari on els integrants de la colla dels Diables de Badalona podran representaran el centenari ball parlat i on tornarà a treure a passejar la mítica figura de l’Àliga tal com marca la tradició.

El Sant Anastasi de sempre

La programació continuarà l’endemà amb la festivitat de Sant Anastasi. Els grallers seran els encarregats de recórrer els carrers de la ciutat anunciant l’inici de la jornada i també ressonarà pel municipi el toc de festa de les campanes de Santa Maria, on després tindrà lloc l’ofici. A la tarda serà el torn de la Passada de Sant Anastasi i tancarà el dia l’últim ball i el cant dels goigs.