Díaz i Parlon en l’acte constitució de la comissió de treball. Foto: Diputació de Barcelona

Convertir el recinte Torribera en un pol de coneixement. Aquest és l’objectiu de la Diputació de Barcelona, propietària de l’espai, per potenciar aquest campus situat a Santa Coloma de cara a l’any 2030. Aquest divendres s’ha celebrat a la ciutat l’acte de constitució de la comissió de treball pel projecte ‘Torribera 2030: ecosistema de coneixement’.

Hi han participat la diputada de Serveis Generals i Transició Digital, Pilar Díaz, l’alcaldessa de Santa Coloma Núria Parlon, la Universitat de Barcelona, la Universitat Nacional d’Educació a Distància, els Centres Sanitaris Assistencials – Parc Salut Mar i Catsalut.

Un sistema integral d’educació

El que planteja la Diputació, juntament la resta d’institucions implicades, és impulsar el camp de l’alimentació, del qual ja és referent el recinte, per tal de millorar la cultura i els patrons d’una alimentació segura, sostenible i saludable. Per fer-ho possible, proposa unir tota la cadena de la formació (ocupacional, professional i universitària) i promoure la recerca i la innovació. És a dir, que Torribera sigui reconegut el 2030 com un sistema integral d’educació.

Díaz ha destacat que l’aposta per Torribera inclou “projectes molt transversals” amb el benefici “de poder aprofitar un recinte que mira cap a la ciutat” de Santa Coloma. Un projecte que, diu, està “obert a tothom” i que permetrà que es continuï “treballant amb aquells objectius que tenia fins ara, però que, a més a més, creixerà d’una manera molt ràpida i exponencial en els eixos que té, d’aquí al 2030”.

Per la seva banda, Parlon ha assegurat que es tracta d’un “projecte estratègic per la ciutat”. Com a benefici per la ciutat, ha destacat dos grans objectius: el fet de transformar el recinte “en un espai modèlic en la transició ecològica” i les “oportunitats” que poden generar-se al territori.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram